Antrops hållbarhetsstrategi: Vi designar för omställning

Antrop har alltid drivits av att förbättra världen med design. Nu växlar vi upp med en ny färdplan mot 2030 för hur vår designkompetens ska skapa störst skillnad. Vi ser också fram emot att hjälpa fler kunder att ställa om.

Det krävs både tekniklösningar och beteendeförändringar för att klara de globala målen och 1,5 gradersmålet. Antrops ambition är att designa lösningar som förenklar för människor att göra bättre och mer hållbara val. Genom att använda våra kärnkompetenser vill vi skapa förändring under de kommande viktiga åren mot 2030.

Sarah Isaksson, Head of sustainability, Antrop

Antrops hållbarhetsplan framåt

Vår färdplan sätter upp tydliga och tuffa mål framåt. Den speglar vårt bidrag till de globala målen, fokusområden, vår vision samt våra strategier för att nå visionen.

  1. Vi designar lösningar som bidrar i omställningen mot ett hållbart samhälle.
  2. Vi designar för att skapa nya beteenden, attityder och uppmuntra till hållbar livsstil.
  3. Vi mäter framgång i hur mycket av vår tid som bidrar till FN:s globala mål. Vi väljer aktivt bort kunder som inte rimmar med våra värderingar oavsett hur lönsamma de vore för byrån.
  4. Vi är värderingsstyrda och har medarbetare med samma längtan av att göra världen bättre som vi har. 
Vi har prioriterat globala mål där vi ser att vi har extra stor möjlighet att göra skillnad.

Vi har prioriterat globala mål där vi ser att vi har extra stor möjlighet att göra skillnad.

Antrops designuppdrag bidrar till att minska utsläppen

Vår ambition till 2030 är att stötta företag och organisationer att optimera sitt hållbarhetsarbete. Vi ska driva designuppdrag som är klimatneutrala eller bättre. Det ska vi göra genom att designa tjänster som inte bara våra kunders användare älskar och förstår, utan som också är mer hållbara än innan vi började med uppdraget.

Från ord till handling

Vår erfarenhet är att många organisationer och bolag vill ställa om men inte riktigt vet var de ska börja. Vi har redan stöttat startups, forskningsinstitutet och stora bolag med omställning till mer hållbara lösningar. Behöver ni hjälp? Våra designers, strateger och beteendevetare brinner för att hjälpa till.

Läs mer om hur vi designar för hållbarhet här.

Hallbarhetsdoden

Alla vill undvika hållbarhetsdöden. 

Vill du veta mer? Hör av dig!

Sarah Isaksson

Sarah Isaksson

Hållbarhetsstrateg
070-347 53 88
[email protected]

Erik Hammarström

Erik Hammarström

Affärsutvecklingschef
073-321 07 20
[email protected]