Vi är Antrop – en vass byrå med mycket hjärta

Hos oss jobbar branschens skickligaste och mest varmhjärtade designers, strateger och beteendevetare. Kunskapen om människors behov och drivkrafter är grunden i allt vårt arbete. Det är så vi kan skapa fantastiska kundupplevelser.

Film Red

Vår vision – designa för en bättre värld

Vi på Antrop drivs av en passion för att skapa fantastiska kundupplevelser, men också en stark vilja att göra gott. Vi jobbar varje dag med att designa för ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Kan design förbättra världen? 

Det är vi övertygade om! Genom digitalisering, tjänstefiering och innovation tar vi oss an några av vår tids största utmaningar. Vi har specialiserat oss på design för hållbarhet och hjälper våra kunder skapa hållbara system och affärsmodeller.

Läs mer om vår färdplan mot 2030. 

Mäter framgång i andel hållbara projekt

Vår vision innebär att vi väljer kundsamarbeten där vi kan göra så stor impact som möjligt, och där företagets värderingar och projekt rimmar med vår värdegrund. Eftersom de här frågorna är viktiga för oss på riktigt, har vi valt att mäta vår framgång i andel hållbara projekt lika mycket som i ekonomisk utveckling. Redan idag skapar vi nytta för en mer hållbar värld i 50% av våra uppdrag.

Sveriges första user experience-byrå

Antrop är grundat på vänskap och på fyra personers starka drivkraft att förändra världen och alltid utgå från användarens perspektiv i stora digitala utvecklingsprojekt.

När Antrops grundare träffades vid Linköpings universitet i slutet av 19­90­-talet, fann de snart att de hade en gemensam dröm om att designa digitala lösningar utifrån human centric design.

Byggd på kärlek till human centric design

De fyra vännerna grundade Antrop, Sveriges första user experience-byrå. Namnet Antrop kommer från ordet antropologi, läran om människan. Grundarna bröt ny mark genom att göra den framväxande digitala världen begriplig och användbar för vanliga människor. Idag hjälper vi företag och organisationer att förändra sitt möte med kunden oavsett kanal. 

Designkompetens för att skapa positiv förändring

Drivkraften att förändra världen till det bättre finns kvar och är idag fundamentet i företagets vision. Många söker sig till Antrop för att de vill arbeta med hållbarhet och använda sin kompetens inom design för att skapa positiv förändring. 

Grundarna Martin, Erik, Erik och Mattias jobbar alla kvar som seniora designers och konsulter i företaget.

Årets Byrå Circle White

Årets Byrå

Guld 2022
Brons 2021
Guld 2020
Silver 2019
Guld 2018
Silver 2015-2017

Gptw Circle White (1)

GPTW®

Certifierad 2023
Certifierad 2022
Topplistade 2020
Certifierad 2020
Topplistade 2019
Certifierad 2019

Frukostklubben

Våra populära frukostföreläsningar om intressanta och högaktuella ämnen.

Academy

Designkärlek i din mailbox

Design, hållbarhet och kundfokus per mail. Anmäl dig nu så missar du inget.

Skriv upp dig - få vårt nyhetsbrev