Design för att bidra med fakta till debatten

Fores förser medborgare, opinionsbildare och beslutsfattare med fakta kring migration och integration i Sverige genom sajten migrationsinfo.se. Antrop har genom UX-design hjälpt Fores att erbjuda sina besökare en mer användarvänlig och smidig informationssajt.

Projektet innehöll
UX-design Digital design Kundinsikter

Ny design utifrån kunskap om användarna

Besökarna på Migrationsinfo.se hade inte den intuitiva inspirerande upplevde Fores önskade att de skulle kunna ge för att nå ut med sin viktiga fakta kring migration och integration till debatten. Trafikdatan visade att besökarna snabbt lämnade sajten då det var för krångligt att hitta den information man sökte. 

Antrop arbetade pro-bono med att hjälpa Fores att utveckla en ny användarvänlig design till webbplatsen migrationsinfo.se.  "Sajtens syfte är något Antrop stödjer till fullo och tycker är viktigt i dagens Sverige. Det är många myter som cirkulerar kring invandring idag och kan vi hjälpa till på ett hörn i att ersätta dessa myter med fakta är vi glada" säger Zandra Rauchwerger, byråchef på Antrop. 

 

Design utifrån målgruppens behov

Ett team från Antrop arbetade under hösten 2015 med att ta fram en ny design till migrationsinfo.se baserad på insikter om faktiska användare. Teamet intervjuade sajtens olika målgrupper för att få en tydlig bild av deras behov och beteenden när de söker efter information kring dessa frågor. Ett nytt designkoncept togs fram med fokus på att sidan skulle bli så enkel som möjligt att hämta information från samt locka läsarna till att ta del av mer av sajtens publicerade material.

Det var så roligt och inspirerande att jobba med Antrop! De är kompetenta, kreativa och engagerade. Resultatet blev en grym webb som vi är mycket stolta över!

Linda Jacobsson, Projektledare, Fores

Lansering våren 2016

Webbplatsen www.migrationsinfo.se lanserades våren 2016. Efter lanseringen genomförde Antrop användningstester för att kvalitetssäkra form och innehåll och säkerställa att vi uppnår den effekt vi önskat med designen.

Fores

Webbplatsen migrationsinfo.se drivs av den gröna, liberala tankesmedjan Fores.

Migrationsinfo.se

Vi berättar gärna mer

Erik Hammarström

Erik Hammarström

Affärsutvecklingschef
073-321 07 20
[email protected]

Sara Backlund

Sara Nero (f.d. Backlund)

Säljchef
073-066 20 36
[email protected]