Cirkulär design - kom igång med den cirkulära omställningen i din organisation

Vad är cirkulär design, och hur kommer jag igång med den cirkulära omställningen i min organisation? Antrop, tillsammans med det nordiska nätverket LOOP, bjuder in dig till ett webbinarium där du får en introduktion till ämnet och konkreta sätt att komma igång. Förutom att omställningen är helt nödvändig för planeten finns flera fördelar för företag som ställer om till cirkulär ekonomi.

 

 

Frukostklubben

10 feb
kl 8.30 - 9.00

online via Zoom

Anmälan

Fördelar (utöver att planeten kräver det) med cirkulär omställning:

  • Möjlighet till minskade kostnader och ökad vinst.
  • Förbättrade kundrelationer och ökad lojalitet i takt med att människor blir allt mer medvetna och  förväntar sig hållbara lösningar.
  • Minskat beroende av råvaror med instabila priser och osäkra leverantörskedjor.
  • Cirkulär ekonomi får ett allt större fokus på den politiska agendan, både hos FN, inom EU och i de nordiska länderna.

Historiskt sett har design bidragit till att skapa det ohållbara, linjära konsumtionssamhället vi har idag. Nu behöver vi använda effektiva designmetoder för att skynda på den nödvändiga cirkulära omställningen.

Under 30 minuter bjuder Linda Glad och Maria Klint, hållbarhetsdesigners på Antrop, på en introduktion till cirkulär design. Du får tillgång till vårt sätt att gå från tanke till konkret aktion.

Föreläsare

Maria Klint

Maria Klint

Kreativ och driven UX- och tjänstedesigner specialiserad på beteendedesign och hållbarhet. Har bland annat erfarenhet av projekt inom cirkulär ekonomi, hållbara livsmedelskedjor och miljöfrågor.

Linda Glad

Linda Glad

Engagerad hållbarhetsdesigner med bakgrund inom retail. Arbetar för att stärka det traditionella hållbarhetsarbetet genom att grunda det i djupgående kundinsikter och öka innovationshöjden med hjälp av designmetoder.

Tack för din anmälan till webbinariet!

Du har fått en bekräftelse i din mejl. Vi skickar också en påminnelse någon dag innan webbinariet. Varmt välkommen!

Visesill V2