Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Antroparnas läs- och lyssnartips

Upptäck Antroparnas läs- och lyssnartips för maj 2024. Från de senaste AI-lanseringarna till naturens egna toner på Spotify, dyk in i innovation och inspiration.

Lästid: 4 min

 

 

Glasögon
ChatGPT-4

Antrops egna AI-specialist Erik Markensten har följt den senaste tidens intensiva lanseringar på AI-scenen. OpenAI har släppt en ny version, GPT-4, Googles Gemini (tidigare Bard) släpps på svenska, och utmanaren Claude från Anthropic har nu lanserats i Europa. Enligt Markensten kommer AI nu att bli ett ännu mer användbart verktyg när det gäller research och design. GPT-4 och Gemini är båda multimodala, vilket innebär att de är tränade på ljud, video, bild och text. I praktiken kommer detta att innebära att vi enklare kan läsa av post-its, skapa scenarier genom text och bilder, samt transkribera ljud och identifiera talare.

Läs och se mer om lanseringen av GTP-4o här:
https://openai.com/index/hello-gpt-4o/

 

Vattenfall

Antrops insiktsstrateg Amanda Lundqwist vill tipsa om Moder Jords intåg på Spotify! Naturens egna ljud samlas nu under artistnamnet NATURE på de stora streamingplattformarna. Minst 50 % av alla royalties doneras till naturvårdsprojekt med fokus på att främja ekosystem. Så nästa gång du vill koppla av till havets vågor, kan du samtidigt bidra till en grönare planet!

Läs mer och lyssna på musiken:
https://atmos.earth/the-latest-artist-to-join-spotify-mother-nature/

https://open.spotify.com/playlist/38ABjTam1XalavZAhxZyFt?si=fe29b7068a414191

 

Huberman Lab

Antrops nya UX-stjärna Natalie Björk har börjat hacka eftermiddagsdipparna med hjälp av det finaste ett kontor har att erbjuda: koffein!
I podcasten Huberman Lab ”Ceffeine: Science & Uses” förklarar Huberman hur koffein kan användas för att förbättra mental och fysisk hälsa, samt optimera doser och intag av koffein.

Lyssna på avsnittet här:
https://open.spotify.com/episode/5UXYDLF6e66k8K9X6VwZB5?si=43a113eca74a4ea9&nd=1&dlsi=b5a792aeb9b3411c

 

Följknapp från LinkedIn

Antrops UX-designer Anton Carlgren vill tipsa om att följa Vitaly Friedman och Jared Spool på LinkedIn! Förutom best practices inom UX och UI kan du även läsa om hur Vitaly har analyserat SJ:s nya designsystem, som Antrop har varit med och tagit fram.

Läs Antons utvalda poster från Vitaly och Jared här:
https://www.linkedin.com/posts/vitalyfriedman_ux-accessibility-activity-7162719608897003520-IbIL/
https://www.linkedin.com/pulse/users-dont-hate-change-our-design-choices-jared-spool/
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7162024595829547009/

 

NomoFomo

Jenny Pettersson Lindberg ansvarig för innovationsledning på Antrop och tipsar om NomoFomos nyhetsbrev om AI och Tech. Här serveras du de senaste nyheterna, uppfinningarna, forskningen och människorna som formar framtidens teknologiska landskap – allt på ett underhållande sätt!

Läs mer här:
https://nomofomo.se

 

Hör gärna av dig om du är intresserad av ett samarbete.

Sara Nero

073-066 20 36

separator separator