Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Se inspelning av så kan du forma framtiden med spekulativa strategier

För att skapa en hållbar framtid måste vi kunna föreställa oss hur den ser ut. Med en modig vision är det möjligt att samla kraft och forma den framtid vi vill se. Antrop bjuder in till en halvtimmes webbinarium där du får ta del av konkreta metoder och exempel på hur din organisation kan innovera, visualisera och strategiskt mobilisera mot en mer hållbar framtid.

Sändes: 11 maj 2023
Föreläsare: Therese Glimskär och Jenny Dannstedt

 

Vad är spekulativ design och hur kan du använda metoden för att  strategiskt forma framtiden istället för att bara låta den inträffa?

Att föreställa sig hur världen ser ut långt in i framtiden kan kännas främmande. För att vara med och driva positiv förändring och påverka den framtid vi vill se behöver vi träna upp vår förmåga att porträttera möjliga framtidsscenarier. Spekulativ design är en metod som hjälper oss att arbeta på ett strukturerat sätt med att skapa en vision, för att utforska, undersöka och föreställa oss möjliga framtider.

Jenny och Therese är innovationsledare och driver området foresight och spekulativ design på Antrop. De har under de senaste åren lett stora samhällsförändrande processer, bland annat inom mat och textilområdet tillsammans med aktörer från näringsliv och myndigheter. De kommer att dela erfarenheter från dessa initiativ och ge exempel på hur du kan använda metoden i din organisation för att vara med och skapa den framtid vi behöver! 

Är du en av dem som vill innovera och påverka framtiden? Kom och lyssna! 

Kontakta [email protected] om du har några frågor!  

separator separator