Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

5 fördelar med att ta in en tjänstedesigner från Antrop

Allt fler bolag och myndigheter anlitar tjänstedesigners. De gör det för att fortsätta vara framgångsrika och relevanta. Så vilka fördelar ger det er att ta in en av våra tjänstedesigners?

Lästid: 2 min

 

 

En kvinna och en man står vid en whotboard och har workshop

Om ni ska ta fram en produkt, digital tjänst eller kundupplevelse kan våra tjänstedesigners hjälpa er. Bland organisationer som arbetar med tjänstedesigners hittar vi bolag som Spotify, Volvo och ICA. Men även myndigheter som Skatteverket och Socialstyrelsen tar in tjänstedesigners. Här förklarar vi och våra kunder några av fördelarna med att ha en tjänstedesigner på plats i verksamheten och hur våra konsulter kan hjälpa er.

5 fördelar med att ha en tjänstedesigner från Antrop hos er:

 1. Tillgång till några av branschens vassaste inom design thinking och innovation
  Genom att ha en av våra erfarna tjänstedesigners på plats sänker ni trösklarna till att jobba kunddrivet i er dagliga verksamhetsutveckling. Ni får nya perspektiv och kan snabbt vässa era tjänster för bättre affärsnytta och samhällsnytta.

 2. Ny agerbar förståelse för era kunder 
  Våra tjänstedesigners är skolade att snabbt kunna sätta sig in i kunder och användares perspektiv och kommunicera insikterna. Ni får ny förståelse för era kunders behov och förväntningar, vilket i sin tur kan användas för att skräddarsy era tjänster och produkter.

 3. Hjälper er öka takten i er tjänsteutveckling 
  Med en av våra tjänstedesigners på plats i ert team kan ni utveckla nya tjänster och produkter i snabbare takt. Med hjälp av en bred verktygslåda kan vi hjälpa er ringa in behov, ta fram rätt lösningar för att sen utveckla och testa koncept. Så tar vi kostnadseffektivt fram tjänster som era kunder älskar!

 4. Får hjälp att prioritera målgrupper och initiativ utifrån er vision och verksamhetsmål
  Vi hjälper er att välja rätt. I en snabbrörlig värld med begränsade resurser behöver vi effektiva prioriteringsverktyg som hjälper oss välja rätt utifrån både kund, affär och klimatnytta. Vi har stor vana av guida organisationer genom utmanande prioriteringsbeslut där vi med tvärfunktionella perspektiv väljer rätt väg.

 5. Får en neutral processledare som kan hjälpa er samarbeta över avdelningsgränserna 
  Vi vet att det är en fördel att våra designers kommer in utifrån. Genom att de arbetar utifrån kunden blir de neutrala facilitatorer som kan hjälpa till att ena organisationen över gränserna och skapa effektiva samarbeten.

Det här är några skäl till varför tjänstedesign är en nyckelkompetens att ha i sin organisation. Att jobba fokuserat utifrån kundbehov är viktigt både för att behålla sina kunder och skaffa nya.

Vad säger våra kunder?

Så här beskriver några av våra egna kunder värdet av att ha våra tjänstedesigners på plats i sin verksamhet:

“Jenny Pettersson Lindberg från Antrop hjälpte oss att höja blicken och jobba strategiskt med att utveckla vår kundupplevelse – det som annars är svårt att hinna när fokus ligger på att leverera i vardagen. Jag har lärt mig enormt mycket av att jobba ihop med Jenny – så lyxigt att få ha en personlig tjänstedesigncoach!”
– Aroshine Munasinghe, ex Lead UX Researcher på Doktor.se 

“Samarbetet med tjänstedesigner Annelie Samuelsson gav oss en djupare insikt i våra kunders perspektiv, under en tid när våra kunders resande genomgick stora förändringar. Annelies förmåga att använda designmetoder för att driva strategiska initiativ och hålla kunden i fokus var ovärderlig. Vi var verkligen supernöjda!”
– Malín Engdahl, Chef, Digital kundupplevelse på Trafikförvaltningen

“För oss blev en inbäddad extern tjänstedesigner den accelererande kraft som gjorde att vi fick en viktig basplatta på plats. Genom att inte ha bakgrund och legacy fick vi hjälpen att förenkla och driva igenom det som annars lätt svällde.”
– Katarina Ellemark, Plattformsägare kundplattform på Bonnier News om Mattias Mårtensson

Vill du veta mer?

Vid särskilt utmanande vägskäl, föräldraledigheter eller tillfälliga arbetstoppar, är våra erfarna konsulter en värdefull del i ert team. Läs mer om tjänstedesign här.

Jag vill gärna ha en dialog med dig om hur en tjänstedesigner skulle kunna hjälpa er framåt. Skicka ett mejl till mig så återkommer jag till dig!

Sara Nero

073-066 20 36

separator separator