Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

“För mig har känslan av stolthet ändå lyst starkast”

Så har vi lämnat 2021 bakom oss. Ett år när vi tumlat runt kring riktlinjer och utmaningar precis som alla andra. Ett år när jag och mina kollegor suttit mest på våra egna kammare, och försökt hålla ihop oss och våra uppdrag över skärm. Lärorikt, frustrerande, stressigt, mindre stressigt, hybridtrixandes, skönt, ensamt.. känslorna har varit starka, många och väldigt olika för olika personer. För mig har ändå känslan av stolthet lyst starkast.

Lästid: 4 min

 

Foto föreställande Zandra Rauchwerger, VD Antrop. Zandra har ljust axellångt hår, blåa ögon, läppstift och en orange blus.
Foto föreställande Zandra Rauchwerger, VD Antrop. Zandra har ljust axellångt hår, blåa ögon, läppstift och en orange blus.

Zandra Rauchwerger summerar Antropåret som gått. Hon var tidigare vice VD på byrån och är från 2022 VD.

Vi har inte bara har hållit oss flytande genom den här märkliga tiden, utan vi har verkligen hållit ihop på jobbet! Vi har levererat i mängder med viktiga, lärorika och kul uppdrag och vår kundnöjdhet har lyckats förbi superhög. Det säger både våra egna kundnöjdhetsundersökningar och faktumet att vi hamnat på prispallen i Årets Byrå igen för sjätte året på raken.

2021 har varit ett år där många har kämpat om kundernas förtroenden. Vi har såklart behövt anstränga oss till max både för att få in bra uppdrag, och kunna leverera i dem på högsta nivå. Mina kollegor har gjort ett enastående arbete!

Vi når våra viktigaste mål. Både ekonomiskt och vår viktiga KPI – att efterleva vår vision “vi designar en mer hållbar och rättvis värld för kommande generationer”. Drygt hälften av vår konsulttid jobbar vi i uppdrag som bidrar till FNs globala hållbarhetsmål! Den andra hälften är i “neutrala” uppdrag, uppdrag som vi är stolta över att få skapa resultat i, kunder vi sympatiserar med och utmaningar som vässar oss i våra olika hantverk. Vi arbetar inte i några uppdrag som går emot vår vision och tackar nej till potentiella affärer hela tiden. Det gäller även år som detta.

När vår möjlighet att föreläsa på skolor, konferenser och ute på företag stängdes ner, så sadlade vi snabbt om för att kunna fortsätta dela vår kunskap. Nu har drygt 4 000 personer via våra webbinarier fått lära sig om bland annat tillitskultur, hur man rustar för förändring, designsystem, cirkulär design och digital hållbarhet. Så uppskattat, och ett superbra sätt för oss att göra skillnad även utanför uppdragen!

Vår nyss avslutade medarbetarundersökningen visade på toppresultat. Vi blev återigen certifierade av Great Place to Work som en utmärkt arbetsplats, och ett par av de siffror som jag personligen blev som mest berörd av är att 100% av mina kollegor känner sig stolta över vad Antrop åstadkommer, tycker de kan vara sig själva på jobbet, upplever att medarbetare bryr sig om varandra, och att man har fullt förtroende för ledningen av byrån.  En utmärkt arbetsplats är något man skapar tillsammans, så tack till varenda Antropare för att vi bygger en plats ihop vi tycker så mycket om att vara en del utav!

Det gör mig också väldigt glad att vi fått välkomna ett gäng nya kollegor till Antrop under det här året, alla känns så självklara på byrån så snabbt. Tack till er för att ni vågade byta jobb mitt i en pandemi och kom till oss.

Det är verkligen värt att stanna upp vid ovan summering tycker jag, för att det vi gjort är betydligt svårare än ett “vanligt” år!

Det finns mycket jag känner stolthet och tacksamhet över när jag tittar tillbaka på året som gått. Över hur vi gör rejäl skillnad i alla uppdrag som vi gör, för användare, affär, samhälle och planet. Över hur uppskattade vi är av våra fina kunder, och över hur vi uppskattar varandra!

Jag är stolt över att vi betalade tillbaka det permitteringsstöd vi fick en kort period, och över att vi inte bara kunnat behålla alla medarbetare den här utmanande tiden, utan även ta in många fler.

När jag valde att börja på Antrop för åtta år sedan, så var det för att det fanns både så mycket hjärta och hjärna på byrån. Arbetsplatser med mycket hjärna har jag varit på flera stycken tidigare, men så mycket hjärta – det är unikt med Antrop.

Vid årsskiftet kommer jag sluta vara interim VD, och fortsätta som permanent VD. Det är en ynnest att få fortsätta leda det här gänget mot fler äventyr som gör skillnad på riktigt!

Vill du vara en del av vår resa?

Vi har just nu öppningar till en rad spännande roller som alla handlar om att göra skillnad på riktigt. Du kommer jobba tillsammans med andra skickliga och snälla Antropare.

Läs mer om rollerna här

separator separator