"Hållbarhetsfrågan är avgörande för oss"

Hon är hållbarhetsstrategen vars största drivkraft är hennes nyfikenhet på människor och de egenskaper som gör oss till just människor.
– Jag brinner för att förstå hur människors inre värld fungerar, gruppdynamik och varför vi gör som vi gör. Möt Sarah Isaksson, ny i hållbarhetsteamet på Antrop.

Sarah Isaksson har tidigare arbetat med bland annat hållbar stadsutveckling.

Sarah Isaksson har tidigare arbetat med bland annat hållbar stadsutveckling.

Sarah Isaksson, ny på jobbet som hållbarhetsstrateg på Antrop

Hej Sarah Isaksson! Vad har du gjort tidigare?
– Jag kommer nu senast från Tyréns som är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad. Där jobbade jag i nästan 7 år som strateg inom social hållbarhet och med hållbar stadsutveckling.

Hur ser du på framtiden för hållbarhetsfrågan?
– Avgörande för oss som människor, vårt samhälle och alla företag. Något som kräver både tekniklösningar och beteendeförändringar. Jag funderar mest på människoperspektivet. Hur kan vi få till beteendeförändringar? Hur kan vi få människor att vilja ställa om och må bra under omställningen? Hur får vi in rättvisa och jämställdhet? Vad är nycklarna i våra beteenden som gör att vi plötsligt fattar beslut och tar action?

Vad kan du hjälpa Antrops kunder med?
– Jag hoppas kunna bidra med ytterligare perspektiv och möjligheter i projekt där det behövs facilitering, processledning och hållbarhetsexpertis. Jag vill också genomföra intervjuer och arbeta med tjänstedesign. Jag älskar att intervjua människor!

Sarah Isaksson

Sarah Isaksson

Hållbarhetsfrågan är avgörande för oss som människor, vårt samhälle och alla företag. Något som kräver både beteendeförändringar och tekniklösningar.

Sarah Isaksson, hållbarhetsstrateg på Antrop

Berätta om något spännande projekt som du har arbetat med tidigare.
– Jag har genomfört studier inom forskningsprojektet Decode. Decode har verkat inom Vinnovas utlysningsområde Utmaningsdriven innovation för hållbara städer. Jag genomförde en intervjustudie om hur vi kan få kvinnor i stadsdelen Vårberg i Stockholm att engagera sig i planeringen av deras bostadsområde. Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat på flera sätt. Bilden som målades upp i intervjuerna var glasklar. Det handlar om trångboddhet, arbetslöshet och vardagspussel. Det är inte kvinnorna som ska komma till oss planerare, det är vi som ska komma till dem. I studien testar jag olika intervjutekniker och argumenterar för vikten av att lyssna till människors egna upplevelser och behov när vi planerar. En självklarhet inom tjänstedesign men inte inom samhällsplanering.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb på Antrop?
– Allra först lära känna mina nya kollegor! Jag är superpeppad på att hoppa in i uppdrag och lära mig en massa nytt och få nya perspektiv!

Mina 5 bästa tips: Så kommer du igång med ditt hållbarhetsarbete

  1. Reflektera kring ditt nuläge. Vad är hållbart på ditt företag/projekt just nu? Vad är inte hållbart? Vad innebär hållbarhet just för ert projekt eller företag?
  2. Vad är målet med ert hållbarhetsarbete? Vad är viktigt för dig/ditt företag/projekt?
  3. Kika på hur andra har gjort.
  4. Våga testa. Dåliga idéer brukar självdö sa en chef till mig en gång. Då får man testa något annat. Prestigelöshet är viktigt.
  5. Få in hållbarhetsarbetet i hela organisationen eller projektet. Det kan inte vara ett sidospår.

Läs gärna Sarah Isakssons blogginlägg: Kommer du fortfarande att använda det du precis köpt om 13 år?

Hållbarhetsdesign på Antrop

Sarah Isaksson är nu en del av hållbarhetsteamet på Antrop. Vi hjälper dig att förstå dina kunder och driva affärsutveckling och kreativ problemlösning med fokus på hållbarhet. Tillsammans tar vi fram hållbarhetsstrategier eller utvecklar tjänster och affärsmodeller som möter de globala målen. Med grund i beteendeekonomisk forskning designar vi så att dina kunder på ett enkelt sätt kan leva och välja hållbart. 

Läs mer om hållbarhetsdesign