Feedback - en fråga för chefen?

Hur får man arbetet med kontinuerlig feedback att fungera på en arbetsplats? Att hoppas att återkoppling sker "av sig själv" kan man göra, men det fungerar oftast inte. Gör så här istället.

Feedback bygger och utvecklar en organisation.

Feedback bygger och utvecklar en organisation.

På Antrop arbetar vi med feedback i form av en uttalad snällhetskultur – ett koncept som har visat sig vara en succé. I år, för andra året i rad, har Antrop placerat sig på listan över Sveriges bästa arbetsplatser och vi har vunnit guld i Årets byrå 2020.

Zandra Rauchwerger är byråchef på Antrop. Hon anser att det är en chefsfråga att få till struktur och förutsättningar för ett fungerande feedbackarbete.

Zandra Rauchwerger

Zandra Rauchwerger

Snällhetskulturen ligger högt på listan över vad medarbetarna gillar mest med byrån, och den gemensamma strävan att bli bättre tillsammans gynnar även kunderna.

– Vårt aktiva arbete med feedback, öppenhet och personlig utveckling är en minst lika viktig del som mer traditionell kompetensutveckling. Det skapar ett klimat där vi kan vara oss själva, känner oss värdefulla, engagerade och trygga. När man gör det kan man också skapa fantastiska saker för våra kunder. Snällhetskultur är det finaste som finns, säger Zandra Rauchwerger.

Som chef behöver du säkerställa att ni har kompetens på företaget kring varför man ska ge feedback, hur man ska tänka, och hur man konkret gör.

Feedback bör läggas in som en återkommande aktivitet för alla medarbetare. De behöver också få tillgång till verktyg. Då finns en struktur att luta sig mot om feedbacken inte händer av sig själv. Och det gör den ofta inte.

Vill du ha hjälp att komma igång? 

Förutom de tips vi har delat med oss av här stöttar vi gärna med utbildning, att sätta struktur för, och kickstarta arbetet med kontinuerlig feedback i ditt företag eller organisation.

– Att hjälpa våra kunder komma igång med en levande feedbackkultur, såväl med samarbetsfeedback som designkritik, är något vi ofta och gärna gör, säger Zandra Rauchwerger.

Hör av dig så startar vi samarbetet efter din organisations förutsättningar och mål.