Just Arrived nominerad till designpris

Antrop och Just Arrived är i final i Design S, Sveriges nationella designutmärkelse. Vinnarna koras den 11 juni på Kulturhuset i Stockholm.

Just Arrived är en tjänst som hjälper nyanlända att snabbt få jobb. Idén till tjänsten föddes 2015 när Sverige på kort tid tog emot många människor på flykt. Grundarna Andreas König och Jacob Burenstam ville hitta ett sätt att bättre och snabbare hjälpa folk i arbete och komma in i det svenska samhället. Resultatet blev Just Arrived, en digital tjänst som på ett smidigt sätt möter de människor som kommit hit och förmedlar deras kompetens på arbetsmarknaden.

Antrop har varit med från start i konceptet och tagit fram insikter, design och grafisk form som matchar både de nyanländas behov och företagens efterfrågan. Nu har tjänsten uppmärksammats av juryn i Design S. I årets omgång av tävlingen har nästan 500 bidrag godkänts – en rekordsiffra för arrangörerna. Just Arrived tävlar i kategorin Hållbar utvecklingen och är en av fyra bidrag som har chans att vinna när segraren utses den 11 juni på Kulturhuset.

Just Arrived

Just Arrived är en digital tjänst som hjälper nyanlända och utrikesfödda att snabbare komma i arbete och in i det svenska samhället. Från att den lanserades i september 2016 har företaget förmedlat mer än 500 jobb och uppdrag och har 4000 användare från 120 länder i databasen.

Så jobbade Antrop och Just Arrived tillsammans i projektet

Design S

Design S – Swedish Design Awards är Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse. Utmärkelsen riktar sig till professionella designer, formgivare, arkitekter, enskilda utövare, producenter och företag som arbetar med design och form i vid bemärkelse. De nominerade har valts ut av 14 olika jurygrupper med expertkompetens från respektive område. Läs om nomineringarna och Design S här.