Antrop rekryterar hållbarhetsexpert

Tjänstedesignbyrån Antrop stärker ytterligare sin profil inom hållbarhetsdesign och anställer hållbarhetsexperten Fanny von Heland. Fanny kommer närmast från Sida, där hon jobbat som forsknings- och innovationsrådgivare kring FN:s globala mål. 

– Att få Fanny von Helands spetskompetens till Antrop är oerhört betydelsefullt för hela vårt engagerade hållbarhetsarbete. Det är ännu ett steg på vår resa mot att göra världen bättre med smart design, säger Antrops vd Katarina Walter.

Design för positiv samhällspåverkan

Fanny von Heland är antropolog och har doktorerat inom vetenskap för hållbar utveckling vid Stockholm Resilience Center. Förutom arbetet på Sida har Fanny jobbat på Ericsson R&D med hållbarhetsfrågor, strategisk design och utveckling av tjänster och produkter för positiv samhällspåverkan. På Antrop ska hon arbeta som designer med specialkompetens inom hållbarhet. Hon får också en central roll för att vidareutveckla företagets hållbarhetserbjudande.

– Potentialen i att använda design för samhällspåverkan är enormt stor. Beteendeförändringar har visat sig svåra att få till. Samtidigt måste vi få folk och företag att ställa om till mer hållbara livsstilar och affärsmodeller. Det unika med design är att den kan göra omställningen omärkbar, rolig – och ekonomisk, säger Fanny von Heland.

Fanny von Heland blir hållbarhetsexpert på Antrop

Fanny von Heland blir Antrops hållbarhetsexpert.

Alla företag måste hållbarhetsrapportera

Hållbarhet är en prioriterad fråga för Antrop. Företagets vision är att med design förändra världen till det bättre. Men det är också ett högst relevant fokus för Antrops kunder. Världens ledare antog 2015 FN:s globala mål för ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet, och alla länder måste mäta och rapportera hur de uppnås. I Sverige ska alla stora och medelstora företag från och med i år göra en årlig hållbarhetsredovisning.

– Vi är stolta och glada över att den här yrkesgruppen söker sig till oss som arbetsgivare. Det visar att Antrop gör ett bra arbete som attraherar den här kompetensen. Men det betyder också att fler får upp ögonen för att det är inom design de stora möjligheterna att bygga en hållbar framtid finns, säger Antrops vd Katarina Walter.