Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Webbinarium om digital tillgänglighet

Illustration av en hand och en iPad

Designa för tillgänglighet

Tid: 25:e oktober 08:30-09:00 (om du inte kan den tiden så anmäl dig ändå så får du en inspelning efteråt)

Den nya tillgänglighetslagen, som gör att privata aktörers digitala tjänster behöver uppfylla tillgänglighetskraven, träder i kraft 28:e juni 2025. En tillgänglig tjänst är inkluderande och användbar. I grunden handlar det om att säkerställa jämlikhet. Vi har många års erfarenhet av att ta fram digitala tjänster utifrån användarnas behov och hur du vill utveckla din affär.

Erik Markensten är senior UX-designer och expert på designsystem. Susanna Häggblom är skribent och innehållsstrateg med klarspråkskompetens. I det här webbinariet fokuserar de på de områden av tillgänglighet som handlar om design och innehåll. De tar med sig exempel från bland annat SJ. Det blir också en fördjupning i designsystemperspektivet.

Vi har tagit fram innehållet främst för dig som ansvarar för en eller flera digitala tjänster. Kanske är du produktägare, produktchef, marknadschef eller UX-chef. Givetvis är webbinaret även öppet för dig som har en annan roll och är nyfiken!

Välkomna till ett spännande gratis-webbinarium om hur vi tillsammans ser till att alla får vara med!

Anmäl dig
Illustration av en hand och en iPad

Erik Markensten är en av Sveriges mest erfarna UX-designers. Han har bland annat varit produktägare till SJ:s designsystem. Hans expertområden är designsystem och tillämpningar av AI.

Susanna Häggblom är en kreativ skribent och innehållsstrateg med lång erfarenhet av användaranpassad kommunikation. Hon är utbildad språkkonsult med expertis inom klarspråk.

separator separator