Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nu designar vi ett hållbart system för skolmat

Hur designar vi ett hållbart skolmatssystem? Och använder lärdomarna för att ställa om hela systemet för livsmedel så att vi kan nå de globala hållbarhetsmålen? Det var utgångspunkten när vi påbörjade arbetet, tillsammans med Livsmedelsverket och Vinnova, med att kartlägga och innovera skolmatssystemet i Sverige. Nästa steg är att ta fram de konkreta lösningarna tillsammans med fyra utvalda kommuner.

 

Kund: Livsmedelsverket + Vinnova
Vi arbetade med: Systeminnovation

Foto på Erik Hammarström, Head of Business Design och tjänstedesigner på Antrop

“Det har varit en otroligt spännande utmaning att tillsammans med Livsmedelsverket och Vinnova kartlägga Sveriges skolmåltidssystem. Det blir tydligt vilka utmaningar och möjligheter som finns i systemet när vi ser det framför oss.”

Erik Hammarström, projektledare, Antrop

Illustration av åtta barn som står bredvid varandra i blåa kläder med en pratbubbla som säger Du är en del av lösningen

På nationell nivå kan vi till exempel behöva skruva på läroplaner eller regler för upphandling och livsmedelshantering, eller ta fram nationella mål och strategier för att ge skolor och näringsliv förutsättningar för att arbeta hållbart.

Projektledaren Ulrika Backlund när projektet lanserades

Bild på försäljningschef Sara Nero

Hör av dig till mig om du är intresserad av samarbete.

Sara Nero

073-066 20 36