UX-design som främjar IT-säkerhet

I dagens digitaliserade värld där cyberattacker inte längre är något ovanligt är det viktigt att IT-säkerhet är i fokus. Genom företaget Foreseetis verktyg securiCAD kan företag hantera sin IT-säkerhet mot cyberattacker. Antrop har genom UX-design säkrat att användningen ska vara enkel och smidig i sin nya design av verktyget.

Projektet innehöll
Digital design UX-design Kundinsikter

Att göra något enkelt av något oerhört komplext

Genom foreseetis verktyg kan cyberattacker modelleras och miljöer utvärderas efter hur väl de hanterar dem. Det innebär att ett stort ansvar legat på användaren av verktyget. Minsta fel har kunnat innebära stora säkerhetskonsekvenser. Antrop fick i uppdrag att ta fram ett designkoncept för att göra verktyget enkelt, snabbt och trevligt att använda och svårt att göra fel i.

Genom UX-designmetodik arbetade Antrops team nära verktygets användare för att ta fram en intuitiv och enkel digital gränssnittsdesign.

"Det här var ett verktyg med oerhört många komplexa delar i som var kritiska att användaren måste förstå. Det var en rejäl utmaning att sätta oss in i verktyget och lyckas att ta fram en enkel och strukturerad användarupplevelse kring detta" säger Nina Knez som var UX-designer i uppdraget.

Samarbetet har resulterat i ett betydligt mer lätthanterat designkoncept för verktyget som alla involverade i projektet är mycket stolta över.

Antrop var kompetenta och trevliga att arbeta med. Vi tog in dem för att hjälpa oss ta fram en ny användarupplevelse från grunden till vår produkt och blev nöjda med resultatet!

Mikael Modin, Utvecklingschef, Foreseeti

Foreseeti AB

Företaget Foreseeti AB hjälper företag att hantera sin IT-säkerhet med hjälp av deras verktyg securiCAD.

 

Vi berättar gärna mer

Erik Hammarström

Erik Hammarström

Affärsutvecklingschef
073-321 07 20
[email protected]

Sara Backlund

Sara Nero (f.d. Backlund)

Säljchef
073-066 20 36
[email protected]