Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Fyra e-handelstrender att hålla koll på

Har ni koll på de senaste e-handelstrenderna? Det här är vår spaning om vad som gäller just nu.

Lästid: 1 min

 

 

1. Integrering av AI och maskininlärning

Integrering av AI och maskininlärning har blivit allt viktigare för att din e-handel ska stå sig i konkurrensen. AI-drivna funktioner möjliggör en avancerad personalisering, förbättrad kundservice genom chatbottar och bättre hantering av stora datamängder, vilket hjälper dig att möta kundernas växande förväntningar. Se bara till att verkligen kolla av att personaliseringen är på rätt spår och att ni inte har en chatbott som mest gör kunderna irriterade.

2. Augmented Reality och Virtual Reality

AR och VR förändrar hur vi interagerar med produkter online. Det är tekniker som möjliggör för kunder att prova och visualisera produkter i sina hem, vilket minskar osäkerheten och antalet returer. Dessutom pekar framtiden mot handel inom metaverse, där konsumenter kan köpa både digitala och fysiska produkter i uppslukande virtuella miljöer. Företag som Nike och Gucci har redan experimenterat med försäljning i dessa världar, vilket skapar en mer personlig och interaktiv shoppingupplevelse.

3. Röststyrning

Röststyrning är en allt mer naturlig del av shopping, där assistenter som Amazons Alexa och Google Assistant förenklar hela köpprocessen. Förväntan på att kunna styra saker med sin röst har helt klart gått upp.

4. Hållbarhet i fokus

Hållbarhet och transparens blir allt viktigare för konsumenter, särskilt de yngre. Företag som visar miljömedvetenhet och erbjuder hållbara leveransalternativ belönas med större lojalitet och förtroende.

 

Hör gärna av dig om du vill veta hur vi kan hjälpa dig med din e-handelssajt eller app!

Sara Nero

073-066 20 36

separator separator