Antroparnas tips! Lär dig nya saker inom design

Vad gör du för att bli en bättre digital designer? På Antrop delar vi hela tiden kunskap med varandra. Därför bad vi våra designexperter ge tips på bra innehåll för den designintresserade. 

Tekniken bakom Avanzas designsystem 

Att ta del av av hur andra har valt att bygga sina designssystem är ett bra sätt att bli en bättre digital designer. I den här artikeln delar Avanza med sig av erfarenheter och kunskaper om tekniken, övervägandena och besluten bakom deras designsystem.

Läs mer här

Korta videos med designtips 

Om du vill ha korta, roliga tips på hur du designar olika saker, mestadels i Figma, så är  zanderwhitehurst ett konto för dig. Här får du bland annat lära dig hur du designar 3D lines, spelknappar och mycket mer i Figma.

Nytt design - och tillgänglighetsverktyg Accessible Palette 

Känner du igen dig i problemet om oförutsägbara kontrastförhållanden mellan färgvarianter? Ofta orsakas dessa problem av det inneboende felet i HSL - färgmodellen och bristen på ett annat alternativ. I den här artikeln får du lära dig mer om färg-, design- och tillgänglighetsverktyget Accessible Palette.

Läs mer här

Design system survey av Sparkbox 

Sparkbox, en webbdesign- och utvecklingsstudio sammanställer årligen en undersökning för att designers ska få möjlighet att lära sig av varandra. 2021 fördjupade de sig i designsystems prioriteringar och utmaningar samt utforskade utvecklingen av designsystem, inklusive erfarenheterna från organisationer som utvecklar nya designsystem.

Läs mer här

Hur skapar man struktur i stora designsystem? 

Ett designsystem har en tendens att växa och i längden bli svårt att manövrera. Så, designsystemet måste verkligen vårdas, förfinas och ha en bra struktur. Hur lyckas man med detta? 

I den här artikeln får du ta del av hur Doctolib organiserat sitt designsystem.

Läs mer här

Hey Designer 

Vill du se till att du dagligen är uppdaterad på det senaste inom design och frontend ska du prenumerera på Hey designer nyhetsbrev. Fem relevanta artiklar i din mejlbox dagligen med ämnen som berör designsystem, frontend och tankar kring användbarhet. 

Prenumerera här

Sajna upp?

Du! Vill du ha artiklar om design, hållbarhet och kundfokus direkt in i mejlboxen? Anmäl dig nu så missar du inget.