Digital hållbarhet

Digital hållbarhet är en ofta förbisedd men konkret hållbarhetsaspekt. Förbisedd, eftersom få faktiskt vet om den. Men konkret eftersom att vi med relativt enkla medel kan få ner utsläpp från våra digitala tjänster. I den här kursen ger vi dig verktyg för att arbeta med digital hållbarhet, och du får möjlighet att ta fram en  handlingsplan för digital hållbarhet  som du kan omsätta direkt i din organisation.

Intresseanmälan

Online via Zoom
8 495 kr ex. moms

Boka kursen

Kursupplägg

Kursen pågår under en vecka och varvar livesända genomgångar, digitala träffar och egna studier. Alla träffar sker online.

Kursinnehållet varvar digitala träffar med kursledarna och de andra kursdeltagarna, inspelade föreläsningar som du tittar på själv när det passar dig samt eget arbete. Du kommer att få en uppgift att arbeta med under kursen.

Total beräknad tid för kursen:
6-8 h, inklusive de 3 digitala träffarna. 

Genom att städa bort det som drar onödig energi från er digitala tjänst blir den snabbare och mer lättnavigerad. Användarna får lättare att faktiskt utföra det som både hen och ni vill. Det gör att digital hållbarhet inte bara skapar planetnytta utan är en affärskritisk fråga i din organisation.

I denna kurs får du bland annat

 • en introduktion till ämnet digital hållbarhet och varför energi är en hållbarhetsfråga att ha koll på.
 • en nulägesanalys över hur mycket koldioxid ert företags hemsida släpper ut. 
 • konkreta verktyg för att arbeta strategiskt med att utveckla och förvalta digitala tjänster utifrån ett hållbarhetsperspektiv.
 • stöd att argumentera för digital hållbarhet
 • ta fram en handlingsplan för att komma igång eller komma vidare med digital hållbarhet i din organisation.  

Bra insikter och verktyg för att komma igång med att arbeta med digital hållbarhet. Mycket bra också att få  tillämpa teorin på ett verkligt case, vår egen webbplats. Tyckte det var jättebra att det gick lite tid mellan tillfällena och att man hade tid att fundera.

Kursdeltagare, oktober 2021

Vem riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig till dig som vill få bättre insikt i vad digital hållbarhet är och hur du kan arbeta med det i din organisation. Den passar dig som arbetar med digitala tjänster. Du kan till exempel jobba som: 

 • Beställare av tjänster och IT, kravhanterare
 • Projektledare, produktägare
 • Webmaster, webbansvarig 
 • UX- och produktdesigner 
 • Digital marknadsförare
 • Digital innehållsstrateg, innehållsproducent 

Förväntad insats av kursdeltagare: Alla kursdeltagare får en uppgift att arbeta med under kursen. Du kan själv anpassa nivån och tiden du lägger på din uppgift, och du väljer själv din utgångspunkt så att den blir så relevant som möjligt för just dig.

Kursledare

Therese Glimskär

Therese Glimskär

Therese Glimskär är UX- och tjänstedesigner på Antrop. Hon har ett brinnande intresse för hållbar strategisk verksamhetsutveckling genom cirkulär designmetodik. Genom att driva innovation på ett ansvarsfullt sätt och angripa utveckling utifrån ett hållbart perspektiv vill hon bidra till möjligheten att utveckla en mer hållbar framtid.

Sarah Isaksson - kursledare

Sarah Isaksson

Hållbarhetsstrateg och tjänstedesigner på Antrop. Hon hjälper dig att förstå dina kunder och driva affärsutveckling och kreativ problemlösning med fokus på hållbarhet. Sarah är också ansvarig för Antrops hållbarhetsarbete.

Academy onlinekurs

Kurserna genomförs med övningar och digitala verktyg som gör dig delaktig och ser till att du får ut max av kursen – var du än befinner dig. 

Teknik som krävs: Du deltar från valfri plats via din dator. Program, instruktioner och material mailas inför kursstart. Du behöver själv ha dator med kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar samt bredbandsuppkoppling god nog för videochatt,

Alla våra kurser

Som Antrop-kund har du alltid 10 % rabatt på kursavgiften. Boka en öppen utbildning, eller prata med oss om en anpassad kurs utifrån era förkunskaper och behov. Kontakta Viktoria Frid om du vill veta mer.