Tillsammans

Vi vet att ett fint samarbete mellan kollegor, våra uppdragsgivare och andra byråer är A och O för att kunna skapa skillnad. Att få till öppna, raka samarbeten med tydlig ansvarsfördelning bidrar till kvalitet, kreativitet och lärande i våra uppdrag.
Vad det innebär i praktiken för dig som Antropare
  • Vi finns till för våra kunder. För att hjälpa dem uppnå önskad förändring behöver vi hugga i på olika sätt i varje uppdrag. Teamets prestation är alltid viktigare än individens på Antrop.
  • På Antrop är du omgiven av de mest kompetenta och hjälpsamma kollegor du kan tänka dig.. Du är aldrig ensam. Att vi alltid har varandras rygg, stöttar och vill hjälpa varandra framåt är en av byråns största styrkor.
  • För att få till bästa möjliga samarbete arbetar du i vissa uppdrag hos kund, i vissa uppdrag från Antrops kontor. Samarbetets behov för att nå största kundnytta är det som avgör vilket.
  • Antrop har en stark feedbackkultur. Du förväntas kunna prata om era styrkor och utmaningar i alla samarbeten du är i. Genom att vara bra på att ge och ta feedback hjälper vi varandra vara våra bästa jag.
  • Varje månad bjuder Antrop dig på lunchdate med en ny kollega. Vi vet nämligen att om vi lär känna varandra bättre ger det bra förutsättningar för ett fint samarbete.
  • Du gör vår kund till hjälten i projektet. När våra kunder blir uppmärksammade och uppskattade i sina organisationer genom frukten av vårt samarbete är vi glada och nöjda.
  • Allas idéer och bidrag värderas i projekten. Gammal som ny. Antrop är ingen guru byrå.
  • Vår prestigelösa kultur är något vi månar om. Att alla hugger i när det behövs oavsett om det gäller en viktig leverans som ska sys ihop eller att diskmaskinen behöver tömmas på kontoret. Vi hjälps åt.
  • Vi har inga Design Directors på byrån, istället har vi design coacher. Det är en viktig skillnad då vi tror att ett coachande förhållningssätt lyfter allas kreativitet och utveckling mycket mer. Du har alltid tillgång till en dedikerad coach på Antrop som du kan bolla designidéer och strategiupplägg med, för att kunna leverera med så hög kvalitet som möjligt.
  • Vi firar vår gemensamma framgång. 20% av Antrops vinst delas årligen ut till medarbetarna. Oavsett vilken roll eller lön du har, så får du lika stor del av vinsten.

 

 

Antrops 6 ledstjärnor

Våra ledstjärnor beskriver vår arbetsplatskultur, hur vi ser på vårt jobb och värdet vi alltid vill leverera. Här kan du läsa mer om vad varje ledstjärna innebär konkret för dig som är Antropare. 

Mänskligt
Hållbart
Professionellt
Tillsammans
Ansvarsfullt
Utvecklande