Hållbart

Antrops vision är att skapa en bättre värld för våra barn. Vi vet att vi med vår kompetens kan bidra till en mer rättvis och hållbar framtid. Det arbetar vi för varje dag. Ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet är viktigt för allt vi gör i vårt bolag.
Vad det innebär i praktiken för dig som Antropare
  • Du kommer till en arbetsplats som mäter framgång i hur mycket tid vi investerar i hållbara projekt och ännu mer i vilken nytta dessa projekt skapar.
  • Vi vill använda vår designkompetens till att skapa tjänster som bidrar till en hållbar värld. Genom att digitalisera, tjänstefiera och innovera tjänster tar vi oss an vår tids stora utmaningar.
  • Antrop investerar varje termin i ett “Green Team”. Det är ett designteam som består av Antropare, praktikanter och exjobbare. Teamet lägger all sin tid i projekt för ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. Genom åren har vi genom detta kunnat bidra till att fantastiska tjänster finns idag, exempelvis Just Arrived som hjälper mängder med nyanlända att komma ut i arbete i Sverige idag.
  • Vi tackar nej till affärsmöjligheter där företagsvärderingar eller projektets natur inte rimmar med vår värdegrund. Som konsult sätts du aldrig på att arbeta med ett projekt om det inte överensstämmer med dina värderingar.
  • Vi arbetar ibland pro-bono eller till lägre arvode för aktörer med liten budget, men med stor möjlighet att påverka världen positivt.
  • Vi föreläser ofta om ämnet hållbarhetsdesign i hopp om att inspirera fler företag och organisationer att utvecklas i klok riktning.
  • Vi fördjupar hela tiden vår kompetens inom hållbarhet och har bland annat anställt en doktor i hållbar utveckling. Som medarbetare får du möjlighet att lära dig mer och engagera dig i utvecklingen bland annat genom workshops som anordnas på byrån.
  • Vi väljer att bara servera vegetarisk mat på Antrop. Det är bättre för hälsan, djuren och miljön. Och så är det gott. Vi hoppas att fler företag ska ta samma steg. (Vad du lägger i din egna matlåda däremot är upp till dig)
  • På jobbet källsorterar vi givetvis, vi klimatkompenserar våra flygresor, trampar elcykel och försöker så långt det går göra miljösnälla val. Vi har också valt att sitta i miljöklassade kontorslokaler och att ställa hållbarhetskrav på våra egna leverantörer.
 

Antrops 6 ledstjärnor

Våra ledstjärnor beskriver vår arbetsplatskultur, hur vi ser på vårt jobb och värdet vi alltid vill leverera. Här kan du läsa mer om vad varje ledstjärna innebär konkret för dig som är Antropare. 

Mänskligt
Hållbart
Professionellt
Tillsammans
Ansvarsfullt
Utvecklande