Design för Sveriges största playtjänst

Som en av Sveriges största programleverantörer är det viktigt att tittarnas behov och förväntningar uppnås i alla digitala kanaler och på alla plattformar. Antrop har i tätt samarbete med SVT moderniserat och höjt användarupplevelsen i två av SVTs största tjänster.

Nytt koncept för Sveriges största playtjänst

Antrop har länge samarbetat med SVT kring ett antal olika tjänster och utmaningar. SVT har en mycket hög ambition kring kundnära tjänstedesign och arbetar därför enligt Lean UX - så vi uppskattar alltid våra uppdrag med SVT mycket. 

SVT ville vässa sin play-tjänst mot enklare användning på pekskärmar, ökad tillgänglighet och uppmuntra till längre tittartid. Man genomförde omfattande användarstudier och identifierade viktiga insikter om sina tittares behov kring en modern play-tjänst. 

Antrop arbetade med konceptutveckling, användarundersökningar och detaljerad UX-design av den nya play-tjänsten. Det togs fram ny design för alla plattformar som kontinuerligt testades av användare för att kunna utveckla den mest användarvänliga designen. 

Vårt arbete resulterade i att SVTs lansering en helt ny play-tjänst som tillgodoser tittarnas vilja att nyttja tjänsten från pekskärm och som har ett flertal nya och efterfrågade funktioner. Antal unika besökare ökade med ca 30% under första året.

Tittarmedverkan i Opinion Live 

SVTs debattprogram ville hitta ett sätt och att involvera sina tittare mer. Antrop har ingått i SVTinteractives programteam och hjälpt att ta fram ett digitalt koncept för mer tittarmedverkan. Med många, korta iterationer, mängder av användningstester, intervjuer och digital design arbetade de fram en helt ny tjänst som möjliggör ett mer interaktivt deltagande från tittare när de tittar på debattprogrammet Opinion Live.

Med den nya digitala tjänsten för Opinion live utvecklades ett liveflöde som har lanserats som en naturlig del utav programmet och som höjer tittarnas upplevelse av att se på TV i och med enkelheten att kunna delta i debatter via olika digitala plattformar.

SVT

SVT har Sveriges största play-tjänst.

Vi berättar gärna mer

Erik Hammarström

Erik Hammarström

Affärsutvecklingschef
073-321 07 20
[email protected]

Sara Backlund

Sara Nero (f.d. Backlund)

Säljchef
073-066 20 36
[email protected]