Antrop är en av Sveriges bästa arbetsplatser

Antrop har utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser i världens största medarbetarundersökning Great Place to Work.

 

 

– Vi är otroligt stolta över utmärkelsen. Tillsammans har vi jobbat hårt för att skapa en varm kultur och en utvecklande arbetsplats, säger Zandra Rauchwerger, HR-chef på Antrop.

Bakom utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplts står Great Place to Work, som varje år genomför världens största medarbetarundersökning. Vid onsdagens stora prisgala i Stockholm kom Antrop på plats 14 i kategorin Små organisationer med 20-49 anställda.

“Jag är stolt över det vi åstadkommer tillsammans”

Fin kamratskap och laganda, bra möjligheter till ett flexibelt arbetsliv och att alla ges mycket ansvar, är några av de saker som Antrops medarbetare uppskattar mest på jobbet..

– En orsak till att jag älskar att jobba här är att vi åstadkommer så mycket bra tillsammans. Jag är verkligen stolt över det vi gör! Och när det går bra för arbetsplatsen får alla ta del av det, vilket känns otroligt fint, säger Mattias Lagerbäck, som är UX-designer på Antrop.

Utpräglad snällhetskultur

GPTW har sedan 30 år tillbaka forskat i vad som gör en arbetsplats riktigt bra. Det är framför allt 5 områden man tittar närmare på: trovärdighet, respekt, stolthet, kamratskap och rättvisa. När medarbetare och ledare tillsammans värderar att dessa områden fungerar bra uppstår en bra arbetsplatskultur.

– Att få vara i sammanhang som präglas av kamratskap och tillit är önskvärt för de allra flesta människor. När vi känner oss trygga tillsammans får vi också mod och kraft att skapa enastående resultat ihop för våra kunder. Det är ingen slump att högt medarbetarengagemang också gett oss en toppplacering i kundnöjdhet flera år på raken, och att företagets utveckling följer samma uppåtkurva.  Medarbetarengagemang är a och o!, säger Antrops HR-chef Zandra Rauchwerger.

Att få utmärkelsen Sveriges Bästa Arbetsplats är ett tydligt tecken på att Antrop arbetar med en gedigen och långsiktig strategi för att skapa en framgångsrik arbetsplatskultur – något som vi vet resulterar i bättre resultat för hela verksamheten.

Maria Grudén, vd Great Place to Work i Sverige

Great Place To Work ®

Great Place to Work (GPTW) är världens största arbetsplatsstudie. Varje år utför de medarbetarundersökningar av 10 miljoner medarbetare i 50 länder. Till grund ligger 30 års forskning om vad som gör att en arbetsplats uppfattas som riktigt bra. Certifieringen är en kvalitetsutmärkelse till de allra bästa företagen. I mars tillkännages dessutom vilka av dessa som hamnar på listan över Sverige Bästa Arbetsplatser.