AI för alla när Peltarion samarbetar med Antrop

Peltarion har fått stor uppmärksamhet för sin tjänst som ska göra AI lättillgängligt för bolag. Deras molnbaserade plattform spås bli Sveriges nästa stora tech-export. Med på den spännande resan är Antrop, som hjälper dem förbättra och lyfta gränssnittet.

Det svenska företaget Peltarion har stark medvind för sin molnplattform för operationell AI. I praktiken handlar det om att hjälpa bolag att både enklare och billigare kunna använda AI i sin verksamhet. Antrop har glädjen att få hjälpa Peltarion i utvecklingsarbetet med att förbättra användarupplevelsen.

– En bra användarupplevelse är helt avgörande för att plattformen ska bli framgångsrik. De bolag som använder tjänsten ska inte behöva vara AI-experter eller kunna allt om tekniken på en detaljerad nivå. Det ska vara ett enkelt gränssnitt för dem, oavsett företag och bransch, säger Martin Gustavsson, Antrops UX-designer och AI-expert som arbetar med teamet på Peltarion.

Egen deep learning – utan att behöva programmera

Den nya plattformen gör det möjligt för företag att ta fram egna deep learning-lösningar som för problem som inte kan lösas med vanlig, regelbaserad programmering. Det kan t.ex. handla om bildanalys och klassificering av bilder eller att göra prediktioner utifrån komplex data.

– Det speciella med Peltarion lösning är att man kan använda den hela vägen från ax till limpa. De gör det möjligt för användare att modellera, träna och färdigställa deep learning-lösningar i ett grafiskt webbgränssnitt – utan att behöva programmera, förklarar Martin Gustavsson.

Många verktyg som finns idag kommer ur AI-forskningen. De är komplexa och kräver omfattande expertkunskaper. Det finns verktyg som är mer anpassade för användare utan specialistkunskaper, men de är ofta begränsade till väldigt specifika problem och funktioner som har begränsad nytta för de flesta företag. Dessutom saknas funktioner och stöd för att ta sin modell ut till en faktisk produkt med riktiga användare.

AI för att förbättra och utveckla sin affär

I Peltarions lösning ska bolag från vitt skilda branscher kunna mata in sin egen data och med hjälp av AI förändra och utveckla sin egen affär, utan att behöva expertkunskaper inom AI och deep learning. I tjänsten läggs stor vikt på det grafiska gränssnittet för att göra det enkelt att testa sig fram. Antrop hjälper Peltarions utvecklingsteam förbättra och lyfta användarupplevelsen för just det gränssnittet.

Peltarion

Grundades 2004 i Stockholm, och har expanderat rejält de senaste åren i takt med att teknik och marknad mognat. 

Över 300 företag och organisationer har använt Peltarions AI-teknologi, bland dem NASA, Tesla, iZettle och Harvard-universitetet.