Snäll tjänstedesignbyrå söker vass UX-designer

Vill du använda dina designskills till att skapa hållbarhet? Antrop vill bidra till en mer hållbar och rättvis värld. Det gör vi genom att vara bäst i klassen på UX-design och tjänstedesign och hjälpa företag och organisationer att skapa schyssta och framgångsrika tjänster som hjälper människor på riktigt. Nu söker vi en duktig UX-designer.

 • Antrop - Stockholm - Heltid
 • Arbete i team
 • Duktiga och roliga kollegor
 • Eget ansvar
 • Framgångsrik byrå
 • Intressanta projekt
 • Samhällsansvar

Om Antrop

Vi är en tjänstedesignsbyrå som älskar att designa för fantastiska användarupplevelser och att få företag att arbeta kundcentrerat på riktigt. Antrops ambition är att vara Sveriges vassaste byrå inom tjänstedesign och UX. Vi vill vara absolut bäst - inte flest. Det är en viktig skillnad för oss och den kommer du känna av hos oss. Vi väljer våra uppdrag med omsorg, vi utmanar varandra att växa och satsar hårt på kompetensutveckling.

Vi är ett värderingsstyrt gäng som varje dag jobbar för vår vision "att göra världen bättre för våra barn". Vi förverkligar den genom att ständigt engagera oss i projekt där vi får använda våra skills till att bygga tjänster som främjar rättvisa, hållbarhet och social innovation. Detta vill vi göra ännu mer tillsammans med dig.

Hos oss kommer du arbeta med kunder som förstår att träffsäkra tjänster byggs utifrån förståelse för slutkundens behov, beteenden och drivkrafter. Kunder som involverar sina användare i designprocessen på riktigt. Vi har förmånen att arbeta med bland annat Klarity, Spotify, Riksbyggen, Tillväxtverket, Socialstyrelsen och IKEA. Vi ser till att våra kunder får stenkoll på sina kunder, hjälper dem jobba kundcentrerat och designar tjänster som får deras varumärke att växa genom lojala kunder.

Många gånger går vi in i verksamheter för att arbeta strategiskt med att införa ett mer kundfokuserat arbetssätt i sina organisationer. Vi hjälper såklart också våra kunder med att ta fram grym digital design för sina tjänster i och med att det många gånger är där själva användandet av tjänsten sker.

Kollegorna du får

Idag är vi 40 medarbetare på Antrop. Vi är en härlig blandning av tjänstedesigners, UX-are, innehållsstrateger, visuella designers och projektledare. Hos oss ingår du i ett team med allt från nyexade medarbetare och ett gäng av Sveriges mest seniora UX-designers. Kunskapsutbyte och samarbete är viktiga grundstenar i vårt arbetssätt.

Som medarbetare hos oss är designsessioner, gemensamma workshops, seminarium, årlig konferensresa och kompetensluncher en självklar del av din vardag. Vi vet att det endast är med medarbetare som ligger i framkant som vi kan vara bäst på marknaden och därför arbetar vi mycket aktivt med kompetensutveckling.

Antrop beskrivs bäst som en mycket kompetent, kamratlig och hjärtlig arbetsplats. Vi vill göra gott i världen och skapa tjänster som förbättrar och förenklar människors liv. Därför prioriterar vi uppdrag och kunder som vilar på samma värdegrund som vi. Vi tycker hållbarhet, jämlikhet och empati är viktigt i allt vi gör.

Vi vill vara en arbetsplats där alla ska kunna växa, prestera och ha roligt. Vi är måna om vår prestigelösa kultur där du som medarbetare har stort inflytande över ditt arbete och Antrops utveckling.

Vi sitter i ljusa industrilokaler på Södermalm i Stockholm där vi ofta yogar, chillar, teknikpillar eller har spelkvällar ihop när vi inte designar.

Vi är inte så prisnördiga egentligen, men skryter ändå gärna om att vi vann guld branschtävlingen Årets Byrå i år. Resultatet baseras helt på de fina betyg och omdömen våra kunder gett oss. Vår VD har också blivit utsedd till Årets VD 2017 vilket säger en del om ledarskapet hos oss.

Vi ser verkligen fram emot att få träffa dig och hoppas att du ska vara vår nästa designkollega till teamet!


På Antrop får jag friheten att använda mig av min kreativitet och nyfikenhet för att ständigt utvecklas framåt. Tillsammans med grymma kollegor och sköna värderingar så är Antrop the place to be!

Nina Knez, UX-designer på Antrop

Jobbet som UX-designer

Vi vill arbeta med dig som, liksom vi, vill skapa riktigt bra digitala tjänster som skapar användarnytta och samhällsnytta.

Det är viktigt för den här rollen att du har arbetat som UX-designer i minst tre år, och varit involverad i såväl arbetet med att ta in användar- och verksamhetsbehov och framtagning av koncept - och detaljdesign för flera olika företag. Du gillar att jobba med prototyping, interaktionsdesign och konceptdesign och nu vill du jobba med branschens skickligaste och snällaste gäng!

Vi tror du är uppfinningsrik, nyfiken och generös med din kunskap. Du tar ansvar för det kreativa och konceptuella arbetet som genomförs i dina uppdrag. Du är lyhörd och bra på att inkludera såväl kunder som kollegor i ditt arbete genom ett pedagogiskt och entusiasmerande arbetssätt.

Du är van att facilitera workshops och att driva processen framåt i ditt arbete. Du trivs med att leda möten och att presentera lösningar och koncept för olika typer av intressenter, och tilltalas av att vara en del i ett team som jobbar nära våra kunder.

Ditt hjärta slår extra hårt för tjänster med en digital kärna men i grunden är det människor du bryr dig om. Empati är vårt viktigaste verktyg. Sketch är också bra att kunna. :)

Du pratar och skriver bra både svenska och engelska då vi ofta arbetar med internationella kunder.

Och ja, vi förstår att det finns saker kvar du behöver bli bättre på. Så är det för alla oss också. :)


Vill du veta mer om tjänsten eller skicka din ansökan – hör av dig till:

Mattias Lagerbäck

personalchef på Antrop
[email protected]

När Antropare själva ombads beskriva varför de gillar att arbeta på Antrop sa de till exempel:

 • Mycket skratt. Vi har roligt tillsammans på jobbet.
 • En "må-bra-kultur" där vi är måna om varandra.
 • Bra grundvärderingar som märks i vardagen. Gör gott på riktigt.
 • En arbetsplats att vara stolt över.
 • En riktig UX-byrå. Inte UX-som en tårtbit.
 • Hög strategisk nivå på uppdragen.
 • På Antrop är man aldrig ensam. Hjälpsam kultur där kollegorna alltid tar sig tid att stötta och coacha.
 • Alla säljare är tjänstedesigners i grunden, det ger bra förutsättningar i projekten.
 • Innovativ spetskompetens.
 • Inga gurus. En kultur där vi lyfter varandra.