Antrop är ett great place to work

Antrop har blivit certifierade som en utmärkt arbetsplats av Great Place to Work®. Certifieringen bygger både medarbetarnas bild av sin arbetsplats, och en expertgranskning av Antrops arbetsmiljö och hur ledarskap och processer fungerar. Resultatet jämförs sedan mot andra företag.

Grattis till certifieringen! Zandra Rauchwerger, byråchef på Antrop. Hur känns det?
– Det värmer enormt. Vi tar vår snällhetskultur på allvar på Antrop. En kultur som varenda medarbetare är med och bygger. Det skapar såklart i sin tur framgångsrika kundrelationer och ett hållbart företag. Det är ett medvetet utvecklingsarbete hela tiden, och det här kvittot känns jättefint.

Vad krävs för att bli certifierade?
– Bedömningen består av två delar. En del som betygsätter medarbetarnas upplevelse av sitt arbete och arbetsplats. Och en del som betygsätter hur bra företagets arbetsgivarinsats är. Allt från förmåner, internkommunikation och involvering till rekrytering, introduktion, kommunikation och information. Dessa två delar ska motsvara varandra i sådan hög utsträckning som möjligt, det är då en hållbar och fin arbetsplatskultur uppnås.

Vad är det som gör Antrop till ett Great Place to work?
– Vi har stor tillit till varandra och vårt aktiva arbete med öppenhet och personlig utveckling är en minst lika viktig del som mer traditionell kompetensutveckling. Det skapar ett klimat där vi kan vara oss själva, känner oss värdefulla, engagerade och trygga. När man gör det kan man också skapa fantastiska saker för våra kunder – vilket i sin tur gör oss stolta såklart. Snällhetskultur är det finaste som finns.

Vad händer framöver?
– Det här är första året vi varit med i Great place to work för att ta tempen på vår arbetsplats. I svarsunderlaget är det väldigt tydligt vad vi ska fortsätta vara måna om i vår kultur och i vårt erbjudande. Men det har också framkommit vad vi kan bli ännu bättre på, och det ska vi arbeta med nästa år.


Jag är särskilt glad över att sambandet mellan glad medarbetare och glad kund är så tydligt. Vi blev utsedda till Årets byrå 2018 av branschens kunder. Det är ingen slump att högt medarbetarengagemeng ligger till grund för den fina utmärkelsen.

Zandra Rauchwerger, byråchef Antrop


Byråchefens 5 tips för att skapa en bra arbetsmiljö

1. Ett tydligt why

Om företagsledningen kan kommunicera varför företaget finns på jorden, vad det är man verkligen vill åstadkomma - då är det lätt för människor  som vill samma sak att signa upp på resan och se på vilket sätt deras arbete skapar meningsfullhet.

2. Snällhetskultur

I sammanhang där folk känner sig trygga tillsammans, tillåts vara sig själva och har möjlighet att både få vara superheroes och knäskakandes skruttar är team oslagbart starka. Den typen av team kan lösa verkligt svåra utmaningar tillsammans. Satsa på feedback, omtanke, öppenhet och personlig utveckling.

3. Röd tråd i din medarbetarfilosofi

Om ditt Why hänger ihop med dina mål, din ersättningsmodell med det beteende man vill främja, förmånerna med vilken typ av arbetsplats man är  så är det lätt att hänga med och förstå som medarbetare hur tänket håller ihop på företaget.

4. Involvera medarbetare

Engagemang föds i involvering, och de bästa ideerna kommer alltid från de som arbetar nära verksamheten, i vårt fall i våra konsultuppdrag. Oavsett om det är erbjudandeutveckling eller att ta fram tankar kring kollektiv kompetensutvecklingsbehov - du vinner alltid på att involvera brett.

5. Fira!

Alla sliter för att göra ett så bra jobb de bara kan. Både företagets små och stora framgångar är därför så oerhört viktiga att fira för att alla ska känna att deras engagemang gör skillnad och uppskattas. Det kan handla om att äta tårta ihop när något man gjort blivit särkilt lyckat, eller som vi - att dela ut 20% av bolagets vinst till alla anställda för att fira vårt fina resultat.

GREAT PLACE TO WORK®

Utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelse till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.
Deras listor över de bästa arbetsplatserna publiceras årligen i medier över hela världen, från 
Financial Times och Fortune Magazine  till Época och Business Day.
I mars utser vi Sveriges Bästa Arbetsplatser 2018 i kategorierna små, medelstora och stora organisationer.