Antrops nya Green Team-talanger

För fjärde gången sätter Antrop ihop ett Green Team med duktiga praktikanter. I höst är det Alexandra Blomquist från KTH och Stina Persson från Stockholms universitet, som tillsammans med Antrops seniora medarbetare tar sig an projekt som främjar en bättre och mer hållbar värld.

Antrops mission är att skapa en mer hållbar och rättvis värld. Green Team är ett av våra sätt att jobba med det. Varje termin sätter vi ihop en grupp studenter från högskolor och universitet som tillsammans med våra erfarna medarbetare tar sig an ett projekt eller en samhällsutmaning.

– Green Team är ett drömuppdrag för mig, och jag vill gärna fortsätta att jobba med uppdrag som bidrar till att rädda världen, säger Alexandra Blomqvist, som studerar till civilingenjör i Medieteknik med inriktning människa-datorinteraktion på KTH.

Engagerar sig i Antrops hjärteprojekt

Både Alexandra och Stina har ett starkt engagemang i miljö- och samhällsfrågor. Under praktiken hos Antrop kommer de att jobba med skarpa projekt och tillsammans med Antrops seniora konsulter ta fram lösningar och utveckla nya tjänster inom två av Antrops hjärteprojekt. Just Arrived är en tjänst som förenar nyanlända med arbetsgivare. Changemakers’ Yard, är en mötesplats för unga sociala entreprenörer, och den drivs av Ashoka och Raoul Wallenberg Academy.

– Vi kommer att jobba med allt från research till att skapa prototyper, det är helt enkelt en utvecklande praktikplats där vi får lära oss oerhört mycket. Inte minst att själva ta ansvar för och driva ett projekt, säger Stina Persson, som läst kandidatprogrammet för interaktionsdesign vid Stockholms universitet.

Team lead för Green Team är Antrops UX-designer Mattias Lagerbäck, som också har med sig kollegorna Jessie Cronheimm projektledare och Erik Hammarström, service designer, i gruppen.

Nyanställda talanger genom Green Team

Antrops Green Team har tidigare jobbat med bland annat Greenely och Klarity och under 2017 har anställt fyra nya talanger från Green Team-projekten:

Karin Ahlström

Tjänstedesigner

Ellen Fredén

UX-designer

Johan Linder

UX-designer

Hanna Söderström

UX-designer