Antrops Katarina Walter är Årets VD 2017

Sveriges bästa vd jobbar på Antrop! Nu står det klart att Katarina Walter kammar hem titeln Årets VD 2017. De två senaste åren har hon varit nominerad och snubblande nära förstapriset. Men i år gick det alltså hela vägen i mål för beteendevetaren, strategen och designern med det stora hjärtat för miljö- och samhällsfrågor.

– Jag är så otroligt glad över den här utmärkelsen, det är svårt att beskriva. Att någon från mitt jobb har nominerat mig, att kollegor och vänner har hejat på mig och önskat mig lycka till. Det gör mig otroligt ödmjuk och glad – det är den största vinsten! säger en rörd Katarina Walter. 

En framgångsresa som kräver mod

Utmärkelsen Årets VD delades ut för sjätte året av ledarskapssajten Motivation.se. Syftet är att lyfta fram särskilt bra förebilder bland Sveriges vd:ar och uppmuntra till ett gott ledarskap som ger en positiv utveckling för både anställda och för svenskt näringsliv. Juryn motivering löd:

Ökad kvalitet och nöjdare kunder

Katarina Walter kom till tjänstedesignbyrån Antrop 2013, och har sedan dess nära fördubblat både omsättning och antal anställda. Tillväxten har även skett med ökad kvalitet i Antrops projekt, och med mer nöjda kunder och medarbetare. Ett tydligt bevis på detta är att Antrop både 2016 och 2017 tog silverplats i Årets byrå.

– Om mitt ledarskap kan inspirera och göra det ännu roligare att jobba med hållbar design så gör det mig lycklig ända in i själen, säger Katarina Walter.